Начало Водещи След шеметния успех на „Бохемска рапсодия“ настъпва „златният век“ на музикалните филми

След шеметния успех на „Бохемска рапсодия“ настъпва „златният век“ на музикалните филми

2214
Рами Малек
Рами Малек в кадър от филма "Бохемска рапсодия"

След огромния успех на филма „Бохемска рапсодия“, в който се разказва историята на Фреди Меркюри и групата „Куин“, бе направено заключението, че публиката обича да гледа музикални биографии. В следващия период ни очакват още няколко, а днес беше обявено, че скоро ще започнат снимките на биографичен филм за легендарната британска пънк банда „Секс Пистолс“.

Нетфликс започна излъчването на телевизионния сериал „The Dirt“, който проследява историята на рок групата „Мотли Крю“, в киносалоните през май ще се появи биографичен филм за Елтън Джон, наречен „Rocket Man“, а новият филм на Дани Бойл – „Вчера“ е вдъхновен от музиката на „Бийтълс“. Живеем в златния век на музикалните филми.

Това се потвърждава и от най-новата информация за биографичния филм за пънк бандата „Секс Пистолс“, който ще се появи в кината следващата година. Производителите твърдят, че работят по него вече 18 месеца и в момента са в процес на кастинг.

„Бяхме впечатлени от резултатите на боксофиса на „Бохемска рапсодия“, който показа, че публиката има апетит за филми от този тип“, каза представител на „Starlight Films“.

Студиото заяви, че кастинг процесът протича по най-добрия начин и че те вече имат идея кой искат да се появи в главните роли, т.е. кой ще интерпретира героите на Малкълм Макларън и Вивиан Уестууд.