Начало Свят На какво се вози лидерът на Северна Корея?

На какво се вози лидерът на Северна Корея?

1190
Сподели
Повечето държавни лидери използват луксозни лимузини, за да се придвижат. Ръководителят на Северна Корея – Ким Чен Ун, не прави

Повечето държавни лидери използват луксозни лимузини, за да се придвижат. Ръководителят на Северна Корея – Ким Чен Ун, не прави изключение, тъй като използва брониран Mercedes-Benz S600 Pulman, за който се твърди, че е подарък от властите в Русия, пише Automedia.

Оказва се обаче, че председателят на партията на труда в КНДР не се притеснява и от далеч по-скромни автомобили. През уикенда той е посетил войнска част, ферма за тръстика и други икономически обекти, като е бил превозен от стара Lada Priora. Това явно е първият случай, в който Ким Чен Ун използва автомобила, по който са направени някои изменения.

На снимката, разпространена от агенция Yonhap, се вижда, че подглавникът на предната пътническа седалка е премахнат, като там е поставена дръжка. Върху специалния калъф на задните седалки пък има голям герб, който явно показва, че колата вози ВИП-персона.

Самата Priora на снимката не е никак млада, тъй като подобни дръжки на вратите се поставят на автомобилите, произведени преди 2009 г. Освен това се вижда, че и задното окачване е в лошо състояние, но това явно не притеснява лидера на Северна Корея и охраната му.

Коментари