Начало Водещи СКАНДАЛ В ХОЛИВУД:Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу били жертва на сексуален тормоз

СКАНДАЛ В ХОЛИВУД:Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу били жертва на сексуален тормоз

1860

Холивудските звезди Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу, както и редица други американски актриси, обвиниха в сексуален тормоз известния продуцент Харви Уейнстейн.

Харви Уейнстейн

Полтроу обяви, че когато била на 22 години, Уейнстейн й предложил роля във филма „Ема“ (1996 г.) по романа на Джейн Остин.

Преди началото на снимките, продуцентът я повикал в хотелската си стая и й предложил да влезе в спалнята, за да я масажира.

Тя отхвърлила предложението на Уейнстейн, а по-късно с него разговарял за случая актьорът Брад Пит, с когото Полтроу се срещала по това време.

Уейнстейн я предупредил да не разгласява случилото се. „Мислех, че ще ме уволни“, спомня си актрисата.

Харви Уейнстейн

Друга потърпевша на тормоза била Анджелина Джоли. Тя каза, че оттогава не работи с него и предупреждава други актриси.

Миналата седмица „Ню Йорк Таймс“ публикува материал, след журналистическо разследване, в което се посочва, че в течение на около 30 години Уейнстейн е оказвал сексуален тормоз на служителки на компанията, в която е работил.

Продуцентът търсел интимна близост с тях в замяна на съдействие в кариерното им развитие. Във вторник сп. „Ню Йоркър“ съобщи, че три жени обвиняват Уейнстейн в изнасилване.

След скандала, съпругата на известния американски продуцент също го напусна.

41-годишна дизайнерка Джорджина Чапман каза пред сп. „Пийъпъл“:

Харви Уейнстейн.
на снимката: продуцентът Харви Уейнстейн и съпругата му Джорджина

 

„Сърцето ми се къса заради всички жени, които понесли страшни страдания заради подобни непростими действия… Реших да напусна съпруга си.”

65-годишният Уейнстейн и Чапман се ожениха през 2007 година. Те имат две деца – 7-годишно момиче и 4-годишно момче.

Харви Уайнстийн е сред най-успешните продуценти в Холивуд. Първите му големи успехи идват, когато заедно с брат си стават основатели на „Мирамакс филмс“.

Студиото продуцира касови и награждавани филми като „Влюбеният Шекспир“, „Криминале“, „Спасяването на Редник Райън“ и т.н. Двамата братя продават „Мирамакс“ на „Дисни“ през 1993 година, а през 2005 година основават „Уейнстейн къмпани“. Следват нови успехи със заглавия като „Речта на краля“, „Джанго без окови“ и други.

Харви Уейнстейн

Преди две дни Харви Уайнстийн беше уволнен от ръководството на студиото, на което е съосновател, заради сексуален тормоз на работното място.