Начало Свят Пускат на търг най-голямата в света колекция на Ford (СНИМКИ)

Пускат на търг най-голямата в света колекция на Ford (СНИМКИ)

421
Сподели

Скоро на търг ще бъде продадена на най-голямата колекция от автомобили Ford в света, която наброява над 200 екземпляра. Тя се състои както от леки автомобили, така и от товарни, специализирани ванове, мотоциклети и дори снегомобили на канадската полиция.

В момента тези превозни средства принадлежат на музея Den Hartogh Ford, основан от Пийт Ден Хартог, пише Automedia. От ранна възраст колекционерът се увлича по американската автомобилна индустрия, тъй като баща му притежава транспортни компании, в които моделите на Ford активно се използват. Любовта на Пийт към колите по-късно прераства в огромна страст и той започва да събира колекция с по един екземпляр от всеки Ford от моделната година 1903.

Пускат на търг най-голямата в света колекция на Ford

В резултат на това Пийт Ден Хартог събира най-голямата колекция от Ford в света, след което открива музей в предградията на Амстердам. За поместването на всички превозни средства е необходима площ от 5000 квадратни метра.

Пускат на търг най-голямата в света колекция на Ford

След смъртта на колекционера с управлението на музея се заема дъщеря му. Сега обаче нейната възраст не й позволява да обръща голямо внимание на колекцията и тя решава да я продаде. Съдбата на колекцията ще бъде решена на 23 юни тази година на търга на Bonhams.

Коментари