Холивудският филмов продуцент Риза Азиз, известен с филми като „Вълкът от Уол Стрийт“, е арестуван по искане на малайзийската Комисия за борба с корупцията (КБК) по обвинение за пране на пари, съобщиха медии. По-късно той е освободен, като беше пуснат под гаранция.

Латеифа Коуа, началник на КБК, потвърди това развитие и заяви, че Азиз ще бъде изправен пред съда в петък и ще бъде обвинен по закона за борба с прането на пари, финансирането на тероризма и доходите от незаконни дейности, приет 2001 година.

„Той трябва да се яви в съда утре, за да се изправи пред обвинението по този закон“, потвърди Латеифа чрез текстово съобщение до уебсайта на „Malay Mail”.

Съобщава се, че арестуването на Азиз е свързано с продължаващите разследвания на неплатежоспособната малайзийска компания за стратегическо развитие 1MDB.

Също така беше съобщено, че се очаква Азиз да бъде обвинен в качеството му на собственик на Red Granite Pictures за получаването на изпрани пари от Good Star Ltd, компания, свързана с укриващия се финансист Ло Тек Джхо.

предишна статияМалката русалка ще бъде чернокожа
следваща статияБелгийка призова повече тенисисти да признаят, че са гей