Начало Новини Приключи Европейска седмица на чистия спорт

Приключи Европейска седмица на чистия спорт

34
Приключи Европейска седмица на чистия спорт

Представители на различни спортни групи взеха участие в инициативите от Европейска седмица на чистия спорт. Кампанията срещу употребата на допинг, организирана и проведена от Антидопинговия център в периода 13-20 април под надслов #BeCoolPlayClean, включваше активности за различни групи от спортната общност.

В „Европейска седмица на спорта“ се включиха спортните училища от градовете Пловдив, Враца и 166-то спортно училище- град София, организирайки интерактивни игри и викторини за учениците, включително и конкурс за рисунка на тема „За чист спорт без допинг“ в СУ „Св. Климент Охридски“- град Враца.

За подрастващи състезатели и техните родители Антидопинговият център организира уебинар на 18 април. На същия ден представители на Центъра се срещнаха и с младите ни таланти в бадминтона в зала „Европа“. 

Кампанията завърши със съботните бягания на 5kmRun, които в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Плевен бяха обявени като „Бягане в подкрепа на чистия спорт“.

В каузата се включи и световният шампион и олимпийски медалист Християн Стоянов, който разпространи в социалните мрежи своето послание за чист спорт заедно със състезателката Девора Аврамова.