Начало България Предимно слънчев петък, с временни увеличения на облачността

Предимно слънчев петък, с временни увеличения на облачността

985
дъжд

В петък, 15 декември, отново ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, главно над Западна България. През деня ще се появи юг-югозападен вятър, в Източна България до умерен, и дневните температури ще се повишат, по-съществено в планинските райони.

В западната част на Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина ще има мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там по-ниски – около 10 градуса. В останалата част от страната максимални – между 13 градуса и 18°, в София около 13 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за декември и през деня ще се понижава.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Западна България с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който през деня още ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 8 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.