маникюр

Червено, златно, бяло, матово – такива са цветовете в маникюра за коледно-новогодишните празници, за които разказа Цветелина Георгиева. Младата жена е маникюристка от 7 години и с нея говорим не само за маникюра по празниците, който предпочитат нейните клиенти, но и за това отмина ли времето на френския маникюр например.

Всъщност подготовката за празниците за една жена, която държи на външния си вид минава и през това да бъде с перфектен маникюр. Някои от дамите залагат на класиката или не изневеряват на обичайния си стил в избора на цвят или декорация. Има обаче и такива, които обхванати от празничното настроение търсят именно тематичния празничен маникюр за тези дни.

Коя жена, която обича себе си, не иска да има хубав, изискан, стилен маникюр, каза Цветелина. Тя е категорична и че модата на френския маникюр и на класическия червен лак няма да отмине. „Това е стилно и красиво и не мисля, че ще отмине. Едното представлява нежност, другото класа“, подчерта специалистът. За зимата особено актуални са термо лаковете. Те променят цвета си в зависимост от температура – един е цветът на топло, друг е на студено, те навлязоха у нас, по думите на Цветелина, от 2-3 години. Тя прави и огледален лак, както и с ефект котешко око – с магнитен лак.

Маникюристката смята, че една дама може да си направи добър маникюр и сама вкъщи. „Стига да има желание, да има време – това е напълно достатъчно, но не бих казала, че ще бъде професионален маникюр“, посочи тя. Ако иска професионален маникюр, при Цветелина, това ще й отнеме 30-35 минути за гел-лак. Обикновен лак, по думите на професионалиста, вече почти никой не прави, защото не издържа много, а обикновеният гел е с трайност повече от 14 дни, минимум за 20 дни.

По коледно-новогодишните празници цветовете, които избират нейните клиенти са червено, златно, матово, което сега тя казва, че е много хитово. Цветелина показа и модели, които са много актуални и модерни за тези празници, но не всеки се престрашава и може да си позволи толкова кичозни декорации по някои от ноктите си. „Повечето хора обичат по-изчистени неща вече. Преди няколко години обичаха декорация на всички пръсти, но сега вече не е така“, разказа тя.

Тематичната декорация около Коледа и Нова година също е предпочитана и тя е традиционна за тези празници. „Правя снежинки, дядомразчета, снежни топли, елхички”, разказа тя. Те са върху червен, златен, бял, лак.

Все пак каквото и да предпочете една дама за Коледа или Нова година, или дори да останем с традиционно предпочитания маникюр, едно е сигурно – празниците носят настроение, а хубавият маникюр само може да помогне то да е по-положително.

предишна статияОт импийчмънт до смърт – как другите страни наказват провинилите се лидери
следваща статияТери Гилиъм: Филмите по комикси са банални и безполезни