Начало Здраве Почистете тялото си: Най-добрата диета за детоксикация

Почистете тялото си: Най-добрата диета за детоксикация

1870
Някои хора смятат, че цял ден без храна е някакъв трик, който също има вредно въздействие върху вашето здраве. Всъщност всичко е точно

Някои хора смятат, че цял ден без храна е някакъв трик, който също има вредно въздействие върху вашето здраве. Всъщност всичко е точно обратното: гладуването може да укрепи имунитета, да намали размера на стомаха, да очисти и подмлади тялото. Но както всичко важно и това не може да се направи без подготовка, пише Zdrave.to.

Предлагаме ви да разберете как правилно да стартирате гладна диета и как правилно да се измъкнете от нея?

Еднодневно гладуване

Подготовка
Ако за пръв път ще почувствате лечебните свойства на глада, помнете: основното нещо е настроението. За цяла седмица психически се подгответе за предстоящото събитие. Определете датата предварително и планирайте вашите дела, така че нищо не може да ви спре в този ден. При всяко хранене се опитайте да мислите за предстоящото събитие и мислете как да ограничите апетита си, който неволно израства от такива мисли. Убедете всички ваши близки в необходимостта и колко е полезно да предприемете тази стъпка от гледна точка на здравословния начин на живот.

Това не само ще ви даде сила и увереност във вашето решение, но и ще натрупате положителната енергия, необходима за изпълнението на този план.

Ден преди глада
Този ден е наистина много важен. Опитайте се да не пиете алкохол, не яжте много през нощта, не злоупотребявайте със солени храни. Следващите 24 часа, които трябва да останете без храна, ще имате много свободно време.

Опитайте се да занимавате ума си с нещо друго. В идеалния случай – нека да бъде работа на чист въздух, в страната, в гората, но можете да прекарате и този ден у дома си.

Пост
Не е необходимо първо гладуване да се организира в работен ден. Съществува риск, че прекалено много внимание не само вреди на работата ви, но и създава различни проблеми (главоболие, замаяност, слабост, лошо настроение, лош дъх).

На този ден се опитайте да пиете по-обикновена вода без добавки. Ако сте много привързани към храната и просто физически не можете да оцелеете този ден, добавете малко мед във водата – чаена лъжичка на чаша вода. Много е хубаво да направите очистваща клизма в деня на пост, да практикувате дълбоко дишане, водни процедури, да правите асани на йога или просто физически упражнения. Основното нещо е да не се прекалява.

Завършете постенето вечерта с душ и вечеряйте. Запомнете: Вечерята трябва да е лека – маруля и чай. Ако не чувствате глад, можете да пренасрочите храната си за утре сутринта.

Ден след пост
На следващия ден яжте както обикновено, но се опитайте да избегнете преяждането. Ако сутрешното гладуване не дойде и се почувствате добре, можете да отлагате храната до вечерята (48 часа без храна) или до следващата сутрин (2-дневно гладуване).

Изход от глад
Не забравяйте: никога да не се нахвърляйте на продукти от животински произход: месо, сирене, риба; Не яжте ядки или семена.

В рамките на 2 дни се въздържайте от кисела храна. Изберете пресни или варени зеленчуци, салати от настъргани моркови и зеле, които пречистват червата. Пийте много вода.

Заключение
Гладуването всяка седмица се отразява благоприятно не само на здравословното състояние, но и променя отношението към околния свят.

Разбира се, ако практикувате това за първи път, не очаквайте незабавен резултат. Най-значителните промени в съзнанието, енергията и здравето се проявяват при усвояване на дълги периоди на гладуване. Практикувайте и ще успеете!