Сподели
почина Борха

Испанският комик Хуан Хоя Борха, чийто заразен смях му донесе световна слава, почина на 65 години.

По-известен с прякора си El Risitas, което означава кикотене, комикът стана известен в интернет като „испанския смях“.

След участия в националната телевизия, клипа с Борха стана вирусен през 2014 г., когато хората започнаха да дублират субтитри над него, смеейки се, разказвайки истории.

Борха е починал в сряда в болница, съобщават местните медии.

Комикът беше приет за здравни проблеми миналата година. През март той благодари на феновете за организирането на кампания за набиране на средства, за да му купи електрически скутер за мобилност, след като единият му крак беше ампутиран.

„Кикотенето“

За първи път комикът намери известност преди около 20 години, след като се появи в телевизионни предавания, представени от Jesús Quintero.

Известният му клип дойде от испанското вечерно предаване Ratones Coloraos, където той беше интервюиран от водещия за злополучния си опит като помощник в кухнята.

В клипа, качен в YouTube на шоуто през 2007 г., Борха разказа на Quintero как веднъж е оставил 20 ястия от паеля в морето за една нощ, за да ги почисти, за да се върне на следващата сутрин, за да установи, че приливът е отнесъл всички, освен един.

Историята остави него и домакина да удрят по бюрото в пристъпи на неконтролируем смях – показвайки Борха с хрипове и почти беззъба усмивка.

Различни версии на видеоклиповете, както и оригиналът, са натрупали милиони гледания.

Смеещото му лице остава популярно онлайн и днес, включително и като емотикон в платформата за стрийминг на игри Twitch.

Испанските медийни личности и потребителите на социални медии отдават почит.

Коментари