Начало Свят Полицай задържа с ръце падащ от мост микробус и спаси живота на...

Полицай задържа с ръце падащ от мост микробус и спаси живота на шофьора

2537

Британски полицай в продължение на 15 минути държа с ръце увиснал от мост товарен микробус и по този начин спаси живота на ранения му шофьор.

Инцидентът се е случил сутринта на 1 декември на шосе А1, недалеч от Лийдс. Шофьорът на бус Iveco не успява да се справи с управлението на заледения участък, заради което автомобилът пробива предпазната ограда и остава да виси на края на моста. Водачът получава сериозни травми и се оказва заклещен в кабината си, съобщава Automedia.

Патрулиращият наблизо Мартин Уилис вижда случилото се и пристига на мястото. Той хваща преобърнатия бус за колелото и го държи, за да не загуби равновесие и да падне от моста. Униформеният прекарва така повече от четвърт част, докато пристигнат спасителните екипи.

Обърнато возило е вързано и изтеглено обратно на пътя, след което шофьорът е изваден и откаран в болница. Оттам обясниха, че състоянието му е тежко, но няма опасност за живота му. Самия Уилис публикува снимки от мястото в профила си в Twitter, като се очаква да бъде награден за постъпката си.