Начало Свят Показаха куриерските бусове на бъдещето

Показаха куриерските бусове на бъдещето

963
куриерските бусове

Компанията UPS, един от глобалните лидери в областта на куриерските услуги, представи новата си флотилия специално разработени електрически бусове. Произвеждани по поръчка от фирмата Arrival, те се движат само на ток и имат пробег с едно зареждане до 240 км. Дизайнът им вече предизвика възторжени отзиви във Великобритания, където те ще се появят по пътищата още тази есен. Повечето коментатори отбелязват, че новите бусчета изглеждат като нещо от анимация на Pixar.

Властите в градове като Лондон и Париж вече обявиха, че планират пълна забрана на двигателите с вътрешно горене (съответно от 2040 и 2030 година). Освен това новите ванове на UPS имат и други предимства – като например много високи нива на свързаност, които ще позволят на мениджърите и диспечерите на компанията да имат пълен контрол върху всяка доставка.

В България някои куриерски компании започнаха да залагат на електромобили още преди две-три години. Те настояват, че по-високата цена на машините бързо се изплаща с по-ниските им разходи за поддръжка и особено със спестените такси за паркиране в синя и зелена зона в София.