Пияни еноти втрещиха жителите в Отава

Жителите на предградието на Ститсвил в южната част на Отава все по-често намират eноти в странно състояние, наподобяващо алкохолно опиянение, съобщава CBS News.

За един от тези случаи разказа местната жителка Емили Роджърс. „Той едва можеше да се движи, влачеше краката си, залиташе и почти не можеше да се изправи. Очевидно нещо не беше наред с него“, казва жената, която намерила миещата мечка в задния си двор.

Няколко часа по-късно тя се обадила на службата за хуманно отношение към животните, чиито служители откарали животното за тестове. Малко по-късно се оказало, че и други жители на Ститсвил са видели еноти в неадекватно състояние.

Професорът по биология в университета в Карлтън Майкъл Ранц обясни, че една от причините за това странно поведение могат да бъдат ферментирали плодове, падащи от дървета. Сокът им предизвикал опиянение при животни, обясни ученият.

Той посъветва жителите на предградието да не се опитват да отрезвяват и събуждат енотите, а най-добре би било те да бъдат оставени да спят.

предишна статияОсем души остават в болници след катастрофата между автобус и ТИР на АМ „Хемус“
следваща статияБританският парламент спира работа от днес