Начало Анализ Патрик Бюканън: Залезът на Европа

Патрик Бюканън: Залезът на Европа

1760

Явно деянията на г-н Пеевски са по-видими отвън, отколкото в България. Това каза президентът Румен Радев в Стара Загора. Държавният глава е там по повод празника на града. Той обясни, че разкритията с Досиетата „Пандора” не говорят добре за нашите разследващи правораздавателни органи.

Радев заяви, че очаква новите избори да доведат до окончателно изкореняване на корупцията и скъсване с всякакви олигархични зависимости.

„Обществото ни очаква възстановяване на държавността и изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости. Само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии на различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на гражданите. Очаквам кампания на идеи, а не на компромати”, каза още Радев.

По думите на президента събитията в Стара Загора ни напомнят, че човешкият живот и здравето на нашите деца са най-висша ценност и ние трябва да сме безкомпромисни и единни в тяхното опазване.

„Войната по пътищата у нас е грозна и безнаказана. Трябва да спрем тази необуздана агресия. Това не е проблем само на Стара Загора. Ще препоръчам да се разгледа нормативната база и да бъдат предложени по-строги наказания”, каза още той.

„Механизмите за разкриване на тези престъпления трябва да се подобрят”, категоричен е президентът.

Румен Радев поздрави кмета на Стара Загора за решителните действия, които е предприел.

„Що се отнася до утрешния ден – градим го днес и аз вярвам, че само с единни усилия ние като нация можем да се справим с всички предизвикателства и да направим утрешния ден на нашите деца по-добър, по-сигурен и по-светъл“, коментира още той.

Според него солидарността и съзиданието стоят над агресията, стоят над безотговорността и над бездействието.