Начало Водещи От 3 октомври стартира лотарията за „зелена карта” за САЩ

От 3 октомври стартира лотарията за „зелена карта” за САЩ

2023

Започва новата кампания за лотарията, наречена „зелена карта”.

Програмата за разнообразяване на имигрантския поток бе официално стартирана от Държавния департамент на САЩ.

Тази година, тя ще се проведе изцяло по електронен път на следния уебсайт: dvlottery.state.gov.

Електронните формуляри за регистрация се подават от 12 ч. на обед, източно стандартно лятно часово време, на 3 октомври 2017 г. до 12 ч. на обед, източно стандартно време, на 7 ноември 2017 г.

Кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV на адрес dvlottery.state.gov през периода за регистрация.

Не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата.

За да попълните електронният формуляр, не се изисква такса. Участниците ще получат официален номер за потвърждение на регистрацията си.

Изключително важно е да запазят този номер до 30 септември 2019 г. Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в програмата DV-2019.

Всички, които вземат участие, включително тези, които не са избрани, ще могат да проверят статуса на заявката си за участие чрез функцията Entrant Status Check на уебсайта на програмата dvlottery.state.gov след 1 май 2018 г.

Изтеглените участници, които отговорят на указанията, предоставени им на страницата за проверка Entrant Status Check, ще получат информация за насроченото интервю за имигрантска виза също чрез Entrant Status Check.

Данните за DV-2019 ще бъдат достъпни чрез Entrant Status Check поне до 30 септември 2019 г. Съобщения до тези, които са изтеглени, няма да бъдат изпращани по електронна или обикновена поща.

Ако получите имейл, в който се твърди, че сте спечелил/а от програмата или ви се обещава зелена карта, може да сте сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно.

Освен това не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията за зелена карта.

Единственото необходимо плащане е самата такса за виза, която се плаща в Посолството на САЩ.

Законът допуска само един електронен формуляр за всеки участник по време на периода за регистрация. Кандидати, които са изпратили повече от един формуляр, ще бъдат дисквалифицирани.

Възможно е обаче съпруг и съпруга да подадат по един отделен формуляр, като включат в него своя брачен партньор, ако и двамата отговарят на изискванията.

Инструкциите за лотарията за зелена карта са публикувани на английски и на български в сайта на Посолството bg.usembassy.gov.

Ако имате допълнителни въпроси, след като прочетете инструкциите, можете да ни изпратите имейл на адрес [email protected]., допълват от посолството.