Начало Спорт Органите на починал боксьор спасиха 7 живота

Органите на починал боксьор спасиха 7 живота

343
Сподели

7 човека продължават да живеят, а причината е смъртта на боксьора Скот Уестгарт.

Той почина след като победи в тежък мач от 12 рунда Дек Спелман. По време на интервюто, което даде след успеха си, се видя, че Уестгарт изпитва силна болка в главата. Именно и това е причината за смъртта му. Той бе приет в болница с кръвоизлив в мозъка, а няколко часа след това почина.

Според скърбящата му майка Ребека, Скот нееднократно заявил желанието си неговите органи да бъдат трансплантирани. Така той успява да спаси цели 7 живота.

Британски боксьор почина след мач
„Не знаех, но той се е записал в списъка на донорите на органи. Когато отидох в болницата, го целувах и поставих ръка на сърцето му, то беше толкова силно. Помислих си, че който го вземе, ще е много щастлив. Казаха ми, че е спасил седем души. Той помагаше на хората до края на живота си, такъв беше“, разказва тя.

„Скот помагаше на хората до самия край. Винаги бе на страната на аутсайдера, щеше да помогне на всеки. Беше толкова мил, щастлив, смел… Сега искам хората да го запомнят не само като боксьор, а като човекът, който беше“, признава госпожа Уестгарт.

Въпреки голямата трагедия, Ребека не вини бокса, че е отнел сина.

„Смъртта му бе толкова тежък момент, колкото би бил за всяка майка… Не мога да повярвам, че повече никога няма да го видя. Боксът прави толкова добри неща за много млади хора. Държи ги на верния път. Знам, че Скот го чувстваше по същия начин“, каза тя.

Коментари