Рембранд
Снимка: Би Би Си

Откритата неотдавна творба на Рембранд с библейски сюжет ще бъде показана за първи път във Великобритания на голяма изложба, посветена на ранния период от творчеството на художника, съобщава „Гардиън”.

Картината е със заглавие „Оставете децата да дойдат при мен” и може да бъде видяна в най-стария музей на Великобритания в Оксфорд „Ашмолиън” от 27 февруари до 7 юни 2020 т.

Произведението, причислявано към „Нидерландската школа” е закупено през 2014 г. по време на търг в Германия за 1,5 милиона долара. Собственикът – търговец на произведения на изкуствата Ян Сикс, заподозрял, че картината е рисувана от самия Рембранд, когато видял на нея автопортрет на художника. Това е най-високата фигура от композицията.

В продължение на 4 години експертът прави проучвания, за да докаже правотата на своето предположение. Авторството на Рембранд вече е официално признато.

В експозицията, посветена на ранния период от творчеството на художника, 1624 – 1634 г., ще бъдат представени 34 творби с живопис на знаменития холандец, 10 картини на негови съвременници и около 90 рисунки и гравюри.

предишна статияВ Индия е арестуван най-издирваният бракониер на тигри
следваща статияХубав ден със заоблачаване следобед, без промяна в температурите