Сподели
Елизабет

Експертите смятат, че храненето на английската кралица Елизабет II е изградено върху най-здравословните принципи. Ако се вгледате подробно в диетата на кралската особа, ще забележите, че някои продукти изобщо нямат място там. Ето някои неща, които Елизабет Втора никога не яде.

Паста

В пастата има много нишесте и въглехидрати, така че кралицата никога не ги яде.

Миди

Обикновено тези мекотели не се сервират на монарсите, тъй като могат да провокират алергични реакции или отравяне. Елизабет също избягва този продукт, въпреки че синът й Чарлз е голям любител на тази морска храна, така че понякога си позволява волности, поръчвайки си порция стриди.

Несезонни плодове и зеленчуци

Кралицата се опитва да яде само сезонни продукти, които фермерите й отглеждат на територията на Бъкингамския дворец. В студения сезон тя не яде вносни плодове, тъй като те често се третират с пестициди за дългосрочно съхранение.

Картофи

Елизабет II не консумира изобщо картофи поради високото съдържание на нишесте. Въпреки че експертите не са съгласни с нейната позиция – кореноплодният зеленчук е полезна и трябва да се консумира в малки количества.

Недопечено месо

Кралицата на Великобритания моли готвачите да й сервират само добре изпечено месо, тъй като полу-суровото може да съдържа бактерии, които да причинят инфекция в организма.

Яйца

Елизабет не яде яйца с бяла черупка, но кафявите са включени в нейната диета. Явно кралицата ги смята за много по-вкусни.

Коментари