Начало Свят Незрящ турчин постави рекорд за скорост

Незрящ турчин постави рекорд за скорост

927
Сподели
Оказва се, че липсата на зрение не пречи за поставянето на рекорд за скорост. Не само, че е възможно, но в Книгата на рекордите Гинес

Оказва се, че липсата на зрение не пречи за поставянето на рекорд за скорост. Не само, че е възможно, но в Книгата на рекордите Гинес има специална секция, в която незрящи хора се състезават помежду си, съобщава Automedia.

Новият рекордьор стана турският певец Метин Шентюрк, който вдигна средна скорост от 292,89 км/ч зад волана на Ferrari 430. Това е с 6,89 км/ч по-бързо от досегашното най-добро постижение, поставено от незрящ британец преди 5 години.

Това стана на пистата на летището в град Урфа. Дължината й е 4000 м, а ширината – 45 м. В един от опитите Шентюрк дори вдигна 303 км/ч. След финиширането певецът получи сертификат от Гинес, в който пише, че той е „най-бързият сляп човек, управлявал автомобил самостоятелно“.

Незрящ турчин постави рекорд за скорост

Излизайки от колата, Шентурк се разплака. Той разказа, че загубил зрението си на 3 г., но винаги изпитвал стремеж към скорост и адреналин. „Никога не съм мислил, че ще дойде време, когато не ще успея да намеря думи, за да опиша емоциите си. Много съм щастлив. Всичко това приличаше на танц със смърт, но съм доволен от успеха си „, каза Шентюрк.

Коментари