Начало Водещи Ето кои са 9-те най-опасни храни произведени в Китай

Ето кои са 9-те най-опасни храни произведени в Китай

1320
най-опасните храни

Надписът, произведено в Китай, не е само върху евтини играчки и електроника. Повечето продукти, продавани в магазините, се произвеждат в републиката. Китайските майстори могат да правят или копират каквото им е на сърцето. И всичко това в най-кратки срокове, на най-ниска цена. Истината е, че за икономията трябва да се плати, а когато се отнася за хранителни продукти – плащаме със собственото си здраве. Предлагаме ви списък с някои от най-опасните храни произведени в Китай.

Риба

Китай доставя тонове риба на световния пазар. Основният му дял е треска и тилапия. Качеството на водата в растящите резервоари, меко казано, има много да се желае. Тилапия обикновено се отглежда точно в отпадъчните води. Рибите ядат всичко, включително всякакви отпадъци, а за по-ускорен растеж производителите не се колебаят да използват хормони – иначе няма да има достатъчно за всички.

Ябълков сок

Китайските фермери не пестят пестициди за борба с вредителите. Използват се дори тези, които отдавна са забранени от местните власти. На етикета със същия ябълков сок производителите посочват само съдържанието на витамини и изкуствени добавки. Всъщност напитката е на 200% наситена с пестициди.

Преработени гъби

Гъбите се класифицират като храни с повишен риск от хранително отравяне. При китайските гъби този риск се увеличава многократно. При какви условия се отглеждат гъби в Китай – мистерия по-голяма от тестването на тайно оръжие. Но предвид техния подход към рибовъдството и отглеждането на ябълки, дегустацията на „произведени в Китай“ гъби явно не предвещава нищо добро.

Чесън

Само една скилидка от „китайски чесън“ би подкопала значително здравето на самия граф Дракула. Какво можем да кажем за обикновените смъртни. Последните проучвания показват, че чесънът от Китай е натъпкан с вредни химикали. Не много приятен послевкус е най-малкият страничен ефект от чесъна.

Пилешко

Новината, че Китай преживява или се подготвя за поредната епидемия от птичи грип буквално не напуска страниците на таблоидите. Формално експертите смятаха китайските пилета за безопасни, но купувачът вярва в това с голяма трудност и предпочита продуктите на местните производители.

Ориз

Живописните оризови тераси, които се спускат по склоновете, изглежда служат по-скоро като пъстър фон за многото туристи. Как иначе да си обясня факта, че оризът от Китай в по-голямата си част изобщо не е ориз, а картофено нишесте, към което се добавя синтетична смола, за да се създаде желаната форма. Излишно е да казвам, че редовната консумация на изкуствен ориз ще има сериозни последици за вашето здраве.

Черен пипер

Качеството на подправките е трудно да се провери, което е силен коз в ръцете на китайските производители на подправки. Те не се колебаят да добавят тебешир или нещо друго в буркани с подправки, за които не ни е позволено да знаем.

Техническа сол

В целия цивилизован свят тази сол се поръсва по пътищата през зимата и се използва за други индустриални нужди. Но в Китай се опакова като трапезна сол и се продава за износ. Всичко би било наред, но самата техническата сол съдържа повече сулфити. Дългосрочната употреба на тази сол може да причини сериозни здравословни проблеми, вариращи от инфаркти до рак.

Зелен грах

Твърдението, че ярките зеленчуци съдържат повече хранителни вещества, няма нищо общо с китайския зелен грах. Местните фермери, както обикновено, са избрали алтернативен метод на отглеждане. Грахът се произвежда изкуствено от смес от соя, зелено багрило и натриев метабисулфит. Използваната добавка е забранена, тъй като допринася за развитието на рак. Добре е, че идентифицирането на китайския грах е съвсем просто: ако по време на готвене водата се превърне в неестествено зелен цвят – незабавно хвърлете тази отрова в кофа!

предишна статия„Европейски музикален фестивал“ награждава изявени български дейци със „Златно перо“
следваща статияЕдна от зодиите я очаква доста неприятно пътуване