Начало Свят Най-нелепото обяснение за положителна алкохолна проба в историята

Най-нелепото обяснение за положителна алкохолна проба в историята

1638
69-годишният Ърл Стивънс-младши се опита да се измъкне с красноречие в съда, след като бе заловен да кара пиян, но вдъхновените му обяснения н

69-годишният Ърл Стивънс-младши се опита да се измъкне с красноречие в съда, след като бе заловен да кара пиян, но вдъхновените му обяснения не впечатлиха съдията, съобщава Automedia. Стивънс бе задържан, след като жена позвънила на 911 във Виро Бийч, Калифорния, че друг шофьор на няколко пъти удря отзад колата й.

Полицията спира другата кола, в която зад волана е Ърл. Проверката установява, че той няма валидна шофьорска книжка, но пък държи отворена бутилка алкохол до седалката си. Полицаите надушват алкохол в дъха му, а той ги уведомява, че се чувства „доста добре”, което те приемат за положителен отговор, че е пил и е карал.

Стивънс обаче обяснява на ченгетата, че не могат да го задържат за шофиране в пияно състояние, защото всъщност отпивал от бутилката с бърбън, само когато бил спрял на знак стоп или на червен светофар. Просто се оказало, че по маршрута му от Порт Сейнт Луис до Индиън Ривър има много знаци и светофари.

Двете му проби за алкохол показали 0,153 и 0,147 промила при разрешени 0,008 във Флорида и той се озовал в ареста, а след това и в съда. Пред съдията Ърл дръпнал същата реч, макар и на трезва глава, но отново не постигнал желания ефект.

Положението на любителя на семантиката се утежнява и от факта, че полицията във Флорида го хваща за трети път да кара след употреба на алкохол.