Начало Новини Най-добрият състезател на скок дължина на Индия ще пропусне олимпиадата в Париж...

Най-добрият състезател на скок дължина на Индия ще пропусне олимпиадата в Париж заради контузия на коляното

54
Най-добрият състезател на скок дължина на Индия ще пропусне олимпиадата в Париж заради контузия на коляното

Сребърният медалист от Азиатските игри от Индия Мурали Сришанкар ще пропусне Олимпийските игри в Париж заради контузия в коляното, получена по време на тренировка тази седмица, предава „Ройтерс“.

Сришанкар ще претърпи операция, след като нарани коляното си във вторник, което го лиши от „единственото нещо, което преследвах безмилостно през всичките тези години“, написа 25-годишният лекоатлет в социалните мрежи.

„Животът пише странни сценарии и понякога трябва да имаш смелост да ги приемеш и да продължиш напред. Това е, което ще направя“, написа сребърният медалист от Игрите на Британската общност.

Индиецът ще вземе за пример книгата „Mamba Mantality“ на баскетболната легенда Коби Брайънт в опита си да се върне в спорта.

„Пътят ми към завръщането започна в момента, в който контузих коляното си. Този път ще бъде дълъг, труден и ще отнеме много от мен. Хубавото е, че имам много още какво да дам“, добави той.

Брайънт, който загина на 41 години при катастрофа с хеликоптер през януари 2020-а, написа книга, наречена „The Mamba Mentality“, която според него „просто означава да се опитваш да бъдеш най-добрата версия на себе си“.