Начало Спорт Най-големите страхове на шофьорите

Най-големите страхове на шофьорите

1334
Сподели
Да се шофира автомобил е опасно – това го знаят както новаците зад волана, така и водачите с голям стаж. Много от тези страхове не са оправд

Да се шофира автомобил е опасно – това го знаят както новаците зад волана, така и водачите с голям стаж. Много от тези страхове не са оправдани, но въпреки това са се настанили в съзнанието на шофьорите. Британска застрахователна агенция направи проучване за нещата, които най-много притесняват хората зад волана, пише Automedia.

1. Начело на този списък е задминаването на полицейски автомобил по време на движение. Ако не нарушавате правилника по никакъв начин не би трябвало да се притеснявате от подобна маневра, но въпреки това много хора подсъзнателно ги е страх, че ще бъдат глобени.

2. Оказва се, че много шофьори ги е страх да преминават през кръстовища, които се регулират от човек. Факт е, че малцина водачи си спомнят какво означават знаците на ръцете на регулировчика. Шофьорът го е страх, че ще сбърка и ще направи нарушение.

3. Преминаване през пътен възел с много разклонения също притеснява мнозина. Страхът в случая е да не се обърка посоката на движение, особено на място, през което човек минава за първи път. В Англия мнозина водачи ги е страх, че могат да попаднат на магистрала, която се плаща.

Най-големите страхове на щофьорите

4. Пътуването извън града през нощта е един от логичните страхове при много хора, тъй като в тъмного може да се влезе в дупка или да блъсне човек или животно на пътя. В някой от последните случаи последствията за шофьора могат дори да бъдат фатални. Затова при подобни пътуания най-важното е вниманието.

5. В Топ 5 попапа и суеверието – много шофьори изпълняват едни и същи ритуали, преди да тръгнат на път. Голяма част от тях имат икони или други религиозни атрибути, като вярват, че те ще ги спасят от инцидент.

Коментари