Начало Спорт Наим Сюлейманоглу може да остане парализиран

Наим Сюлейманоглу може да остане парализиран

1285

Легендарният щангист Наим Сюлейманоглу може да остане остане парализиран, информират турските медии. Джобният Херкулес, който претърпя успешна трансплантация на черен дроб в началото на месеца, е получил мозъчен кръвоизлив малко преди да бъде изписан от болницата.

Усложненията са настъпили малко преди Сюлейманоглу да бъде изписан от болницата, когато 50-годишният трикратен олимпийски шампион е изпаднал в частична загуба на съзнание. Заради неговото състояние лекарите се опасяват, че роденият в село Птичар бивш спортист може да остане парализиран.

Както е известно, през септември Наим Сюлайманоглу беше приет по спешност в болница заради тежка чернодробна цироза. Това наложи да се извърши трансплантация на черен дроб по възможно най-бързия начин. Имаше много кандидати да станат донори на тъкан на най-великия щангист, но от тях беше избран само един, който пожела анонимност. Турският президент Реджеп Ердоган лично следеше състоянието на Сюлейманоглу и го посети в болницата след трансплантацията.