Начало Пари Мъж продаде стар шкаф, в който криел 180 хиляди евро, съдят купувача...

Мъж продаде стар шкаф, в който криел 180 хиляди евро, съдят купувача за кражба

1605
Сподели
Жител на френския град Кан забравил в стар шкаф, който обявил за продан, спестяванията си, възлизащи на 180 000 евро. К

Жител на френския град Кан забравил в стар шкаф, който обявил за продан, спестяванията си, възлизащи на 180 000 евро. Купувачите, които отказали да върнат сумата, ще бъдат изправени пред съда за кражба, съобщават френски медии.

Вестник „Нис Матен“ разказва, че 60-годишният французин, който се готвел да се мести, пуснал обява за продажба на стар скрин за 100 евро на сайта Le Bon Coin.

На 24 юни в дома на мъжа пристигнали приятелят на купувачката и хамалин, който да пренесе шкафа. На стълбите, при носенето, едно от чекмеджетата случайно паднало и се оказало, че в него има 180 000 евро.

Мъжете незабавно грабнали парите и избягали, оставяйки шкафа. Жената, която отговорила на обявата в качеството си на купувач, обявила, че се отказва от сделката. Продавачът си спомнил за оставените пари в чекмеджето, но било късно. Той незабавно се обърнал към полицията. С помощта на охранителни камери полицаите успели да възстановят събитията и да идентифицират мъжете, които отнесли парите. При направения обиск в дома на жената и нейния приятел била открита част от сумата – 138 000 евро, останалото вече било похарчено. Мъжът и жената ще бъдат изправени пред съда за кражба и укриване на крадено имущество, отбелязва „Паризиен“.

Коментари