Начало Свят Морган Фрийман отвръща на удара

Морган Фрийман отвръща на удара

2371
След като в продължение на няколко дни не спираше да се извинява, Морган Фрийман явно реши да контраатакува. Неговият адвокат Робърт Шв

След като в продължение на няколко дни не спираше да се извинява, Морган Фрийман явно реши да контраатакува. Неговият адвокат Робърт Шварц заплаши CNN със съд, заради излъчения репортаж, обвиняващ неговия клиент в сексуален тормоз и непристойно поведение, пише Cinefish.

Шварц изпрати писмо от 10 страници на шефа на телевизията Джеф Зукър, в което пише:

„Половината свят научи една лъжа, преди истината да бъде доказана. Преди няколко дни CNN излъчи репортаж за г-н Фрийман, който е откровена обида за него. Ако телевизията има някакво благоприличие или държи на журналистическата почтеност, трябва незабавно да оттегли обвиненията си и да се извини на г-н Фрийман“.

Адвокатът си позволява нападки и към репортерката на CNN Клои Мелас, която е автор на репортажа. Според Шварц тя няма право да го прави, тъй като е засегната страна, освен това е извадила думи на актьора от контекста и така го е злепоставила още повече.

От CNN категорично застават зад репортажа и оплакванията на 16 жени, засегнати от жестове и цинични забележки от страна на носителя на „Оскар“.

„Неоснователните обвинения, направени от адвоката на г-н Фрийман, са разочароващи и трудно се свързват със собствените изявления на г-н Фрийман след излъчването на репортажа. CNN ще реагира светкавично на всеки опит на г-н Фрийман и негови представители да ни сплашат да покрием този важен за обществото проблем“, се казва в изявлението на телевизията.