Начало Водещи Монахът милионер Геше Майкъл Роуч отново идва в България

Монахът милионер Геше Майкъл Роуч отново идва в България

3317
Геше Майкъл Роуч

Геше Майкъл Роуч е будистки монах, но това е само най-съществената точка от един много дълъг път. За разлика от обратната последователност на събитията при толкова други хора, след като се посвещава на монашеството, той става и един от основателите на диамантената компанията „Андин Интернешънъл“.

Отраснал е в Америка, учил в Принстън, щата Ню Джърси. Майка му се разболява от рак и така напуска университета. Решава да замине за Индия, където да открие истината за живота и смъртта. Срещасе с тибетски лами и вляиза в техния манастир „Сара Мей“ – най-големият в Тибет. Прекарва там 25 години, а накрая има финален изпит, който продължава 3 седмици – 1300 монаси задават най-различни въпроси на тибетски език.

Геше Майкъл Роуч

„Бях първият западен човек, който премина успешно теста от 600 години! След като той приключи, един от ламите дойде при мен и ми каза: „За теб има специален втори изпит, защото си чужденец“. Трябваше да отида в Ню Йорк и да започна бизнес. Не разбирах защо трябва да го правя това – отвърнах му, че първо мразя Ню Йорк и второ – мразя бизнеса. На всичко отгоре заръките му бяха да бъде бизнес с диаманти, а за тях по онова време не знаех абсолютно нищо. Нищо! Въпреки това, той продължи да настоява, че трябва да замина и да направя 1 млн. долара в рамките на една година, а след това с парите да помагам на бежанци и на хора в нужда. На въпроса ми защо да правя това, отговорът беше: „защото трябва да докажеш, че разбираш как можеш да промениш бъдещето, прилагайки наученото в манастира“.

И така Геше Майкъл Роуч се съгласява и заминава за Ню Йорк. Стартирала без почти никакви средства, компанията му достига годишни продажби от 250 милиона долара, преди през 2009г. да бъде продадена на втория най-богат човек в САЩ – милиардера Уорън Бъфет. Историята на компанията и как Геше Майкъл се е озовал там можете да прочетете в неговия световен бестселър „Шлифоващият диаманти“.  Днес тибетският учител пътува по цял свят, за да учи хората как да прилагат четирите негови основни принципа, за да си осигурят успех в бизнеса и личните взаимоотношения.

Ако и вие искате да се срещнете с него, да чуете вдъхновяващата му история и житейските му съвети, имате шанс да го направите на 26 септември в Кино Люмиер – Малкото НДК.

Геше Майкъл Роуч ни учи, че всичко, което ни се случва в живота, е поникнало семе. Представете си, че имате малка камерка на главата, която заснема всичко, което правите, всяка мисъл и емоция. Животът, който ще ви се прожектира след това, зависи изцяло от тези записи. Ако искаме прекрасен живот, трябва да бъдем добри хора и да вършим добри дела. За да живеем мечтите си и те да се сбъдват бързо, трябва да следваме 4 важни стъпки, обяснява Геше Майкъл Роуч:

  • 1 МЕЧТА – помислете какво искате от живота си, като го формулирате ясно в едно изречение.
  • 2 ПЛАН – направете план на кого ще помогнете да постигне същото, за което вие копнеете и от което и другият човек също се нуждае.
  • 3 ДЕЙСТВИЕ – направете нещо, за да му помогнете наистина. Така например, ако вие търсите партньор, трябва да намерите човек, който е самотен. Може да е възрастен човек. Започнете да се срещате с него и да общувате. Отделете му от времето си, от енергията си, изслушвайте го, разговаряйте с него.
  • 4 БЛАГОДАРНОСТ – докато заспивате вечер, мислете за хубавите дела, които сте направили през деня, помагайки на другия човек да получи желаното. Най-мощните кармични семена посаждаме, отпускайки се и наслаждавайки се на малките добрини, които сме направили за другите.