Начало Водещи Миси Елиът, Алекс Лакамор и Джъстин Тимбърлейк станаха „Доктор Хонорис кауза“ на...

Миси Елиът, Алекс Лакамор и Джъстин Тимбърлейк станаха „Доктор Хонорис кауза“ на „Бъркли“

1492
Миси Елиът, Алекс Лакамор и Джъстин Тимбърлейк

Миси Елиът, Алекс Лакамор и Джъстин Тимбърлейк получиха почетните титли „Доктор Хонорис кауза“ от музикалния колеж „Бъркли“, съобщава Си Ен Ен. Звездите от музикалната сцена се похвалиха в социалните мрежи с почетните си отличия от едно от най-престижните музикални учебни заведения в САЩ.

„Тази година почетните носителите на тазгодишните титли „Доктор Хонорис кауза“ се награждават заради тяхното дългогодишно влияние в музикалния свят и заради отражението на работата им в целия свят“, посочиха в изявление от учебното заведение.

Миси Елиът започва музикалната си кариера преди цели три десетилетия. Хип-хоп иконата има пет награди „Грами“. През 2015 година тя пя на полувремето на Супер боул пред рекордна аудитория в историята на спортното събитие, като хитовете й Get Ur Freak On, Work It и Lose Control се изкачиха отново до челните места в чартовете 15 години след като бяха пуснати в ефира за пръв път.

Само след няколко седмици Миси Елиът ще получи още едно признание – тя ще стане първата жена рапър, която ще бъде включена в Залата на славата на текстописците.

Алекс Лакамор – талантливият композитор, оркестратор и музикален директор, който е движещата сила зад бродуейския мюзикъл „Хамилтън“ има четири награди „Грами“ и три отличия „Тони“ в кариерата си. Той е и възпитаник на „Бъркли“ от випуск 1995 година.

Джътин Тимбърлейк е известен не само с певческата, но и с актьорската си кариера. Той е носител на 10 награди „Грами“, а списание „Тайм“ го нареди в класацията си за „Най-влиятелните личности в света“ през 2007 и 2013 година.

Музикалният колеж „Бъркли“ връчва почетните си докторски титли от 1971 година. Сред отличените са Дюк Елингтън. Арета Франклин, Куинси Джоунс, Би Би Кинг и още много други музикални величия.

предишна статияХоливуд бойкотира щата Джорджия заради рестриктивния закон за абортите
следваща статияНова работа за една от зодиите, друга – да внимава за травми