Начало Водещи Мегън Маркъл е гост-редактор на Vogue

Мегън Маркъл е гост-редактор на Vogue

1226
Меган Маркъл, Воуг, vogue, редактор
източник: PA

Херцогинята на Съсекс е гост-редактор на септемврийския брой на британския Vogue – а на корицата му са лицата на 15-те жени, на които тя се възхищава, пише „Дейли мейл“.

Херцогинята става първата кралска особа, поканена за гост-редактор на модната библия, обединявайки 15 жени „пионери” и „извършили промяната” за специалния брой, озаглавен „Сили за промяна”.

Списъкът на жените, на които тя се възхищава, включва известни личности, политици и активисти, известни с това, че защитават въпроси за транссексуалните права и изменението на климата.

Броят, под редакцията на Мегън, включва сред известните лица 81-годишната актриса Джейн Фонда и 16-годишната активистката в борбата срещу промените на климата Грета Тунберг.

Но не всички кралски фенове са възхитени от изданието. Един коментатор в интернет пише, че е „безсмислен боклук“, а друг нарича списанието „абсолютно ужасно“.

Херцогинята, бивша актриса и откровена феминистка, първоначално е била помолена да се появи на корицата. Но главният редактор на Vogue Едуард Енинфул споделя, че Меган е отказала, тъй като смята, че това би изглеждало твърде „самохвално“.

Това е една от най-радикалните промени в 100-годишната история на Vogue, като списанието твърди, че счита новия септемврийски брой за най-значимото му издание за годината.

Шестнадесетото изображение на корицата е представлява огледало, което да „включи читателя и го насърчи да използва собствените си платформи за осъществяване на промяна“ – идея, която принадлежи на херцогинята