Начало Спорт Маша разкри как е станала гадже с Гришо и как са се...

Маша разкри как е станала гадже с Гришо и как са се разделили

1428

Мария Шарапова разказа любопитни подробности около началото на връзката си с Григор Димитров. Рускинята описва историята на запознанството си с българина в биографичната си книга, която вече е на пазара и която даде не една и две интересни теми на медиите в последните дни. Оказва се, че Григор Димитров е поискал телефона на Маша през агента й Макс Айзенбърд, а Шарапова признава, че е проверила Гришо в интернет, за да види на колко години е. „Спомням си как забелязвам едно разхождащо се дете из селцето на Уимбълдън, високо, слабо с изражение на добре изглеждащ тип, което казва, че той знае, че изглежда добре. Спомням си, че казах на моя треньор: „Добре, че той не е от моята генерация, това щеше да бъде опасно. Опасно разсейващо“, пише Маша за първите си впечатления от Григор.

Шарапова започва комуникацията с Димитров с писма през електронната поща, но нещата стигат до физически срещи. След няколко разменени имейла, Григор поиска моя номер. Правих се на недостъпна и му дадох кода за месинджъра на моето Блекбери. След това телефонния ми номер. Нашите съобщения се превърнаха в телефонни разговори, нашите телефонни разговори във видео разговори. Беше простичко и истинско. Не се замислях твърде много, докато след един от нашите разговори той ми звънна отново след 30 секунди и ми каза – Съжалявам, но ми липсва гласът ти. Може ли да поговорим още няколко минути? Не знаех какъв е ранкингът му към този момент. Нашите скайп разговори продължиха. Майка ми започна да ги нарича терапевтични сесии, защото в края на всеки един от тях винаги бях усмихната. Нещо в програмата на Григор ме озадачи – той отиваше в Париж прекалено рано за турнир в зала. Нямаше смисъл. Защо ще играе, преди основната схема да започне? Проверих основната схема. Името на Григор не беше там. Преминах на квалификациите. Там беше. Под №60 в света. Следващото нещо, което си спомням, беше, че следях резултатите от квалификациите. Всичко беше от разстояние, докато една вечер той не се появи на вратата ми с червени рози и огромен плюшен мечок. Прекарахме много време заедно в следващите няколко седмици. След дни той ме попита дали бих била негова приятелка. Хвана ме неподготвена. Не бях готова за нищо такова. Той каза, че ще чака, докато съм готова“, разказва Шарапова. Маша не скри и истината за причините за раздялата им. Рускинята обясни, че просто не е могла да му се отдаде напълно, а е отделяла повече време за собствената си кариера и бизнес проекти.

„Спомням си една вечер, която прекарахме заедно преди Уимбълдън през 2015. Той бе достигнал полуфиналите през предишната година, побеждавайки Анди Мъри и губейки в четири сега от Новак Джокович в този кръг. Той извади книга, която Уимбълдън подготвя за предишните турнири. Тихо разлисти страниците на книгата, докато намери моя снимка, в неговата ложа, гледайки неговия мач. Той ме погледна, тъжен, мисля, че имаше сълзи в очите му. „Видя ли това? Това значи всичко за мен. Да те видя в моята ложа до майка ми.“ Тогава, в този момент, емоционалното привличане, с което се борих, стигна до своя край. Знаех, както и той, че не мога да бъда този човек в този момент от моя живот. Трябваше да се фокусирам, да се подготвям за моите собствени мачове, моите собствени триумфи и загуби, на най-голямата сцена в кариерата ми. Гледах мача му този ден само защото бях загубила рано в тези турнири. Така че неговият хубав спомен бе лош мой. Това, което значеше всичко за мен, се бе случило само защото бях загубила“, пише Шарапова в книгата си.