Начало Водещи Мария Габриел излезе от тишината на блестящата изолация, която Борисов й налагаше

Мария Габриел излезе от тишината на блестящата изолация, която Борисов й налагаше

5894
Илиян Василев

Илиян Василев

Добре стана, че Мария Габриел излезе от тишината на блестящата изолация, която Борисов й налагаше. Казаното от нея днес е очевидно съгласувано с него, след като повтаря вербатим думите от по-рано през деня в защита на статуквото.

Ако за първи път идваш в България, ще си помислиш, че ПП-ДБ искат да делят нещо, което е абсолютно справедливо разделено и оптимално функциониращо, че опозицията е представена в КЗК, службите, ВСС и т.н. Изобщо някакъв управленски рай и сега идват варварите от Промяната и искат да разрушат тази идилия. То е ясно, че опозицията ще повтаря пагалски – избори, избори, избори.
Подобно равнище на демагогия е характерно за Борисов, не толкова за Мария Габриел. Все едно КПКОНПИ 24/7 се бори с корупцията, а да сте чули около последните разкрития от Нотариуса, нещо да са свършили, казали, поели като ангажимент, все едно изобщо не съществуват. Или, че прокуратурата е перфектна организация, която страда, защото искат да й отнемат независимостта, а не защото е пропита от чужди интереси и влияние.
От бюджета се наливат десетки милиони, за да се издържат тези фасадни структури на бойкокрацията. Е, ще трябва да свикнат, че промени ще има и властта им няма да бъде нито абсолютна, нито безспорна, още по-малко вечна. Ако питат мен, както съм казвал много пъти, ако парите за КПКОНПИ ги раздадем на НПО с разследващи функции, много повече работа ще свършат, и то за много по-малко пари..
Изобщо, Мария Габриел има потенциал, но няма толкова голям, че да покрие срамотиите Бойкови и ГЕРБови.
Не се тревожа особено от анонсите им, просто увод в трудни преговори, за да им се наложи да отстъпят по-малко, защото е ясно, че ще трябва да отстъпят от абсолютната си власт. Тези драматургични похвати са характерни за Борисов, но вече доскучават. Лошото е, че харчи не свой капитал, а на Габриел, който ще й трябва.
Керванът тръгна, ще трябва да свикват и ДП и ББ!

Коментарът на анализатора Илиян Василев е публикуван във фейсбук профила му. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

Още актуални коментари – четете тук

предишна статияДенков от Париж: Има забавяне на ключови реформи, трябва да ги ускорим
следваща статияСлънце и пролетни температури днес