През следващото денонощие, с умерен и силен север-северозападен вятър, ще нахлува студен въздух. През ранните часове на денонощието в планинските райони ще има валежи от сняг, а в низините – дъжд или мокър сняг. През деня валежите от запад на изток ще спират, най-късно привечер в крайните югоизточни райони. Облачността над Западна България ще намалее, след обяд на места до слънчево време, докато на изток ще се задържи предимно облачно. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София около минус 2°, а максималните – между 3° и 8°, в София – около 4°.

В планините ще е ветровито със силен, по високите и открити части до бурен северен вятър. Ще е предимно облачно с валежи от сняг, които след обяд ще отслабват и спират. Има условия за виелици и снегонавявания. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 10°.

Над Черноморието ще е облачно, главно в часовете до обяд с валежи от дъжд и мокър сняг. След обяд валежите ще спират, най-късно в южните райони. Ще е ветровито със силен северен вятър, който вечерта временно ще отслабне. Максималните температури ще са 5°-7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, след обяд по южното крайбрежие временно до 5 бала.

предишна статияПредимно слънчево време днес
следваща статияЕдна от зодиите днес ще бъде успешна в работата си