лекар

Възрастен лекар от град Уорингтън, Великобритания, поискал пари за медицинските съвети, които години наред давал на съседите си, съобщава „Дейли мейл”

Стивън Бентли бил дълги години съсед с Хари и Джоан Сътклиф, често им гостувал и от време на време давал медицински консултации. Това продължило от 1982 до 2012 г.

През януари 2016 г. 90-годишният Хари починал, а през ноември 2017 г. умряла и съпругата му. По време на подготовката за погребението роднини на починалата двойка си разменяли съобщения с Бентли по повод лечението на Хари. Скоро лекарят им представил сметка за 68 медицински съвета, получени в течение на 30 години. Сумата не се уточнява.

Роднините на възрастната двойка решили, че поведението на лекаря е некоректно и подали оплакване от Бетнли в Съвета на медиците. По време на изслушванията дъщерята на Хари разказала, че докато бил жив баща ѝ Бентли никога не е повдигал въпрос за заплащане на услугите си и не е записвал своите препоръки. Родителите ѝ се отнасяли към него като към приятел и в знак на благодарност му давали говежда месо и уиски.

Според представителите на Съвета на медиците, Бентли не е спазвал професионалната етика, оказвайки медицински услуги на хора, с които се намирал в приятелски отношения. По отношение на семейството той на практика е изпълнявал ролята на семеен лекар. В същото време липсата на писмена информация за предоставените от него съвети, за чието заплащане претендирал, свидетелства за това, че отношенията са били приятелски, а не професионални.

Адвокатът на Бентли заяви, че Хари е страдал от множество заболявания като диабет, исхемична болест на сърцето и рак на пикочния мехур и лекарят е посещавал семейството само по тяхна молба, а не по собствена инициатива.

Изданието посочва, че все още не е взето решение по случая и изслушванията продължават.

предишна статияГей-двойките в Хърватия ще могат да осиновяват деца
следваща статияРазиграват самолета на мексиканския президент в лотария