Начало Култура Легендарен екшън стана на 30 години

Легендарен екшън стана на 30 години

1312
Колкото и да звучи невероятно, изминаха 30 години от премиерата на един от най-култовите екшъни на всички времена „Умирай трудно“, представ

Колкото и да звучи невероятно, изминаха 30 години от премиерата на един от най-култовите екшъни на всички времена „Умирай трудно“, представил за първи път желязното ченге Джон Маклейн, изиграно по несравним начин от Брус Уилис, пише Cinefish. По този повод се състоя открита прожекция пред сградата Фокс Плаза, която във филма носи името Накатоми Тауър.

На прожекцията присъстваха стотици фенове, които аплодираха две от звездите във филма – Бони Беделия (Холи Маклейн) и Реджиналд Велджонсън (сержант Пауъл). Те представиха незабравимия хит пред зрителите, повечето от които бяха с фланелки с различни незабравими цитати от „Умирай трудно“.

Беделия призна, че въобще не е имала желание да участва във филма и като цяло не харесвала подобни екшъни. А всъщност Уилис убедил продуцентите да се обърнат към нея. „Не исках да се снимам в екшън. Казах на продуцентите, че тази роля не е за мен, да се обърнат към Шарън Стоун. Все пак те търсеха актриса, която да изглежда добре, да изглежда наистина убедително сред върховете на една корпорация, но и да е женена за ченге от Ню Йорк. В крайна сметка продуцентът Джоел Силвър ме убеди да приема предложението“, разказа актрисата.

Велджонсън допълни, че обича да се среща със запалените фенове на филма. „Те винаги казват коя е любимата им част или реплика от филма, а на мен ми трябва малко време да се сетя за какво говорят. Винаги когато гледам филма, откривам нови неща. „Умирай трудно“ е от филмите, които винаги ви изненадват, независими колко пъти го гледате“, призна актьорът.

предишна статияДо обяд на отделни места ще превали
следваща статияКанадец си смени пола за по-евтина застраховка за кола