Начало Водещи Крушата – кралица на фибрите и унищожител на токсините

Крушата – кралица на фибрите и унищожител на токсините

1553

Хората често подценяват крушите като сезонен есенен продукт и предпочитат да ядат ябълки или тиква. Американският диетолог Ейми Гудсън описа ползите за здравето от крушите за портала „Eat This, Not That!“, решавайки да се пребори с тази несправедливост и да изброи неочакваните за мнозина техни свойства.

Основното предимство на този плод според диетолога е високото му съдържание на фибри. Той поддържа усещане за ситост за по-дълго време и в резултат на това не преяждате.

„Средно голяма круша съдържа около 6 грама фибри“, каза тя.

Специалистът добави, че в този плод има два вида фибри: разтворими и неразтворими. Първият регулира нивата на кръвната захар и холестерола, нормализира работата на червата, а вторият почиства организма, премахва токсините и помага за намаляване на риска от развитие на хронични заболявания, като диабет тип 2.

В допълнение, крушите са богати на флавоноиди – хранителни антиоксиданти, които имат противовъзпалителни свойства, понижават нивата на холестерола в кръвта, регулират кръвното налягане и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци.

предишна статияНовата кандидатура на ГЕРБ-СДС за председател на СОС предизвика възмущение
следваща статияНе само хората се напиват – 5 животни, които обичат алкохола