Начало Здраве Компюърните игри помагат при лечението на болни от рак деца

Компюърните игри помагат при лечението на болни от рак деца

646

Ново проучване в Испания установи, че компютърните игри могат да помогнат на децата да преодолеят болката при лечение на рак. Изследването, проведено в Hospital de la Paz в Мадрид, също показа, че играта на видео игри им помага да се възстановят.

Мукозитът обикновено е неблагоприятен ефект от химиотерапията и лъчетерапията за лечение на рак, причиняващ болезнено възпаление и язва на лигавиците, които покриват храносмилателния тракт.

Изследването анализира нивата на болката чрез проследяване на сърдечната честота и реакциите на зрителните рецептори при деца, преминаващи през химиотерапия.

Игнасио Гонзалес, главен медицински директор в Mdoloris Medical Systems, казва :„Началникът на анестезията в болницата de la PazFrancisco Reinoso смята, че децата преминават през много болезнено лечение при вид рак, който е мукозит, а болката, от която страдат, може да се облекчи с видео игри.“

Двадесет деца на възраст около 11 години, както момчета, така и момичета, участваха в проучването един ден преди да използват видео игри и един ден след видео игрите.

След използване на видео игрите проучването открива значителни аналгетични ефекти, въпреки по-ниските количества морфин.

Гонзалес добави: „Те откриха, че благодарение на тези видеоигри те са успели да намалят наполовина количество опиоиди, които тези деца получават на ден. Така че това беше голям успех.“

предишна статияСлед операция австралийка заговори неочаквано с ирландски акцент
следваща статияЧип с размер на зрънце сол следи функциите на тялото