Начало Водещи Композиторът на „Мисията: Невъзможна“ и продуцентът на новите „Междузвездни войни“ с почетен...

Композиторът на „Мисията: Невъзможна“ и продуцентът на новите „Междузвездни войни“ с почетен Оскар

2243
Оскар

Аржентинският композитор Лало Шифрин, известен най-вече с неговата тема в „Mission: Impossible“ („Мисията: Невъзможна“), ще получи почетен Оскар заедно с актрисата Сисъли Тайсън и публициста Марвин Леви.

Също така ще почетени по време на 10-те годишни награди на управителите на академията на 18 ноември в Холивуд и продуцентите Катлийн Кенеди и Франк Маршал, които са съпрузи и ще получат наградата „Ървинг Г. Талберг“, кръстена на легендарния изпълнителен директор на едноименното студио.

„Избирането на почетните отличия всяка година е най-щастливото събитие в работата на Съвета на гуверньорите“, каза Джон Бейли, президент на Академията за филмови изкуства и науки, която раздава Оскарите. „И тази година селекцията от пет емблематични артисти беше направена от 54-те управители на академията“, добави той.

Леви ще бъде първият журналист, който някога е получавал почетен Оскар. Той работи отдавна със Стивън Спилбърг и ръководи рекламните кампании на такива филми като „Крамър срещу Крамър“, „Близки срещи от третия вид“ и „Списъкът на Шиндлер“.

93-годишната Тайсън, която започва кариерата си като модел, преди да се занимава с актьорско майсторство, бе номинирана за Оскар за нейното изпълнение във филма „Sounder“ от 1972 г. Сред другите й филмови роли са „Пържени зелени домати“ и „Помощ“.

86-годишният Шифрин, който е написал музиката за повече от 100 филма, включително „Bullit“ и „Dirty Harry“.

Кенеди, която стои зад последните серии на „Междузвездни войни“, е първата жена, която получава „Талберг“, която последно беше връчена от Академията през 2009 г. на Франсис Форд Копола.

Тя и съпругът й са продуцирали редица филми, включително „Шесто чувство“ и „Странният случай на Бенджамин Бътън“.

Почетните Оскари се раздават всяка година „за изключителни постижения в живота и изключителен принос в киноизкуството.

Наградите на гуверньорите бяха създадени като отделно събитие през 2009 г., за да се даде по-голям акцент на получаването на статуетките, извън претъпканата програма на основното шоу.