Начало Любопитно Колко пари са откраднати във филмите за обири?

Колко пари са откраднати във филмите за обири?

1525
Сподели
филми

Няма нищо по-вълнуващо от един добър филм за обир. Героят иска да открадне нещо. Той събира отбор от компетентни нехранимайковци. Полицията получава анонимен сигнал, съобщава Cinefish. Започва игра на котка и мишка. Следва крадците да се изправят срещу представителите на закона и накрая остава смелото бягство. Този сюжет никога не ни омръзва. В този списък ще видите и крадци, които на всичкото отгоре изглеждат много симпатично, докато извършват своето престъпление. 

И ако това ви изглежда лесно и планирате своето престъпление, ето какво може да се надявате да спечелите, според данните от тези култови филми за обири…

Точка на пречупване (1991)

Точка на пречупване (1991)

Печалба: Няма данни

Нищо не може да попречи на страхотното дуо Киану Рийвс и Патрик Суейзи в тази класика. Разбира се, актьорската игра не е на висота, и филмът е много еднопластов, но не може да се отрече, че той е пълноценно забавление. Между сърфинга, специфичния жаргон и банковите обири на „Бившите президенти“, филмът освен яка веселба, е капсула на 90-те години, изпълнена с чист адреналин.

Бандата на Оушън 3 (2007)

Бандата на Оушън 3 (2007)

Печалба: 250 милиона в диаманти и разрушаването на Уили Банк

Макар че няма големи оплаквания от зрителите относно „Бандата на Оушън 3“, на повечето хора наистина има липсва обстановката на Лас Вегас. За щастие това е компенсирано от сложния сюжет за отмъщение и кражба на „няколко“ ценни диаманти. Филмът е подходящ край на класическата трилогия.

Прецакването (2001)

Прецакването (2001)

Печалба: Скиптър на стойност 4 милиона 

Този филм е доста извън радара на повечето кинозрители, което е срамно, защото в него има страхотна актьорска игра. От една страна, това е единственият път, когато Робърт де Ниро и Марлон Брандо споделят обща сцена на екрана, от друга страна, там е и Едуард Нортън в най-продуктивните му актьорски години. Това е един от най-чистите филми  за обири в съвременната история, ако ще говорим за жанровата принадлежност на това произведение. Пък и се развива на неочаквано място – старият град в Монреал, Канада.

Италианска афера (2003)

 Италианска афера (2003)

Печалба: 
35 милиона в златни кюлчета

Повечето хора не могат да изберат кой е по-добър филм –  този римейк или оригинала. И двете ленти имат своя стойност, но последният е малко по-близо до сърцето зрителите, особено що се отнася до екшън сцените и, разбира се, присъствието Чарлийз Терон. От обира във Венеция до ужасяващото преследване с коли по крайните квартали на Лос Анджелис – този филм може да ни накара да престъпим закона, само защото изглежда толкова яко на екрана…

Бандата на Оушън (1960)

 Бандата на Оушън (1960)

Печалба: Точна цифра не може да се установи

Всички вярват, че римейкът от 2001 г. , който присъства по-горе в този списък е много по-добър филм, но всъщност оригиналната версия с прочутите актьори от Рат пак е просто не по-малко впечатляваща, макар и черно-бяла. Схемата с ограбването на толкова много казина в новогодишната вечер улавя много автентично духа на времето, когато се случват обирите във филма. 60-те години са пълни с много стил и класа, както и с добро американско кино.

Героите на Кели (1970)

Героите на Кели (1970)

Печалба: 16 милиона в златни кюлчета 

Този пъстър за сетивата филм, съчетан с много екшън комедия, сюжетно ситуиран по време на Втората световна война, всъщност е откровена антивоенна декларация. Плюс това в него играят Клинт Истууд, Тели Савалас, Дон Рикълс и Доналд Съдърланд. Те са група американски войници неудачници, който са събрани заедно, за да атакуват врага от засада и да откраднат складирано изобилие от нацистко злато. Допълнителни точки за участие в операцията трябва да се дадат на героя на Съдърланд, който по някакъв странен начин сякаш се оказва хипи от 60-те години спуснато по неведоми пътища през 40-те години в Европа…
И както се казва в повечето филми от този жанр – следва продължение…

Коментари