Начало България Кирил Петков: Не сме партия на президента, нито сме продължение на „Демократична...

Кирил Петков: Не сме партия на президента, нито сме продължение на „Демократична България“

624
Сподели

Със сигурност не сме партия на президента, нито сме продължение на „Демократична България“. Ние сме продължение и съмишленици на това, което правихме последните четири месеца. Една нова изгряваща партия в центъра, която има дългосрочна задача да смени коловозите на България. Това заяви по БНТ Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.

„Диалогични сме, разбираме, че ще бъдем част от една бъдеща коалиция, вярваме, че ще бъдем с водещото място. Наистина аз вярвам, че този резултат от 30% не е имагинерен. Последните проучвания, които виждаме ние са 20% като подкрепа с голям темп на растеж. Най-важното за нас е да имаме 121 депутати от съмишленици, не е казано да са само от нас“, допълни Петков.

Той коментира, че за четири месеца са спрели огромни средства на едни хора, които от години са свикнали да използват държавните пари за своя бизнес.

„Знам, че за 4 месеца те ни издържаха, но сега за 4 години много го е страх. Ще има невероятни нападки. Те не могат да си позволят едни независими хора като нас да имат възможността да повлияят посоката на държавата. А тези 8 млрд., които ние знаем, че се усвояват не по най-прозрачния начин, да бъдат спрени“, каза още Петков.

Ако „Продължаваме промяната“ са в контрол на бъдещото правителство, той гарантира, че нито 1 лв. няма да бъде похарчен по непрозрачен начин. Това е основна мисия на партията.

„Всички политици обещават светло бъдеще, ние обаче в последните четири месеца показахме, че реално можем да действаме. И хората, които си говорят с нас, казаха: колкото повече ви атакуват, и колкото по-страшни изглеждат атаките, толкова сме по-сигурни, че вие сте истински и наистина сте засегнали истински интереси“, коментира Кирил Петков.

Той заяви, че водачите на листи ще ги обявят в понеделник или във вторник. Със сигурност ще бъде водач на листа в София. Петков допълни, че има доста известни и успешни хора в листите, и разказа, че първоначално тези хора отказват да се включат в „тази мръсна игра политиката, това, което ги връща, е нашата лична мотивация“.

Петков коментира и казуса с канадското си гражданство.

„Аз дадох всички документи, които притежавам, на Конституционния съд, ще уважим тяхното решение. Има две неща, които за мен са важни. Едното е да може да ме конституират – аз искам да мога да кажа моята гледна точка. Другото, което е много важно, защото това не е само българско право, а има и международен аспект, трябва да поканим и международни експерти. Всяка държава трябва да държи на собствения си суверенитет, като сама решава в кой момент един гражданин се е отказал, или не се е отказал. Не трябва да се разчита на чужди бележки“, каза той.

Коментари