Начало Култура Кино грешките, които е почти невъзможно да забележите (СНИМКИ)

Кино грешките, които е почти невъзможно да забележите (СНИМКИ)

2991
Сподели
Всички ние, които сме пристрастени към киното, често сме улавяли фрапантни грешки, гледайки даден филм. Тях най-вече можем да ги открием в

Всички ние, които сме пристрастени към киното, често сме улавяли фрапантни грешки, гледайки даден филм. Тях най-вече можем да ги открием в несъответствията в сюжета или некачественото заснемане, пише Cinefish. Има обаче грешки, които само едно добре набито кинаджийски око би забелязало. Те са налични дори във високо бюджетните филми, в които са ангажирани толкова много специалисти за всяка подробност. Често се случва да сме разочаровани например, от това, че главният герой е облечен в костюм, който никак не съответства на историческия период, в който се случва действието. Има още много такива пропуски, нека видим някои от тях.

Гордост и предразсъдъци

Гордост и предразсъдъци

Действието на този филма се случва  в края на 18-ти век и в началото на 19-и. И е видно, че екипът по костюмите е свършил невероятна работа, всичко много точно съвпада с епохата. Има обаче една статуя в колекцията на г-н Дарси – „Забулената дева“ – върху която, както е известно на специалистите,  Рафаеле Монти започва да работи едва през 1846 г., което е около половин век след събитията във филма.

Мръсни танци

Мръсни танци

Всеки е облечен в дънки през 60-те години, но високо отрязани, както ги носи главната героиня, стават популярни чак през следващото десетилетие. Дженифър Грей не би носила нещо толкова разголено в тези превратни години, въпреки че сценарият го е постулирал.

Американска схема

Американска схема

Експертите твърдят, че часовникът на агента от ФБР е Ролекс GMT-Master II 116718. Серията 116710 излиза по магазините на компанията през 2007 г., а моделът на агента тръгва на пазара чак през 2010 г. Явно на актьора Луи Си Кей този аксесоар му харесал толкова много, че не е могъл да избегне да го сложи на ръката си. Проблемът е, че действието на филма се случва в края на 70-те години на миналия век.

Десетте Божи заповеди

Десетте Божи заповеди

Кралица Нефертити може би е носила полупрозрачни дрехи, и сигурно историците биха го потвърдили. Сутиенът, който обаче може да се види под роклята на актрисата, играеща тази роля, хич не прилича на нещо от древен Египет.

Хвани ме, ако можеш

Хвани ме, ако можеш

Историята на този филм се случва през 60-те. Брекетите за зъби, които носи една от героините във филма, всъщност ще се появят на пазара 10 години по-късно.

Робин Худ: Принцът на разбойниците

Робин Худ: Принцът на разбойниците

Както знаете, бинокълът е устройство, което ви позволява да виждате неща от голямо разстояние. За официалното откриване на изобретението се счита за 1608 г. Много специалисти биха могли да потвърдят, че чертежи на подобно устройство са намерени в дневниците на Леонардо да Винчи, които са създадени около  1509 г. Да, но това са събития 300 години след като легендата Робин Худ е била даже леко забравена. Той е живял през 12 век.

Аз пея под дъжда

Аз пея под дъжда

Сюжетът на този филм се случва през 20-те години на миналия век. По това време луксозните чорапогащници от синтетична коприна с бельо върху тях са били модерни. В същото време, рокли като тази, в която е облечена тази героиня, изглеждат много по-модерни от тези, които са се носили през 20-те години. Този стил се появява в модната индустрия едва през 50-те години.

My Girl 

My Girl

Действието на филма се развива през далечната 1972 г. Главната героиня показва на приятелката си пръстен, който може да променя цвета в зависимост от настроението на собственика му. Изглежда, тя се е сдобила с един от първите прототипи, защото този пръстен ще стане популярен едва 3 години след премиерата на филма.

Карибски пирати: На края на света

Карибски пирати: На края на света

Специалистите не могат да определят със сигурност епохата, в която се развива действието на филма, защото в него са представени костюми от различни периоди на „пиратското движение“. Всички обаче са съгласни, че случките и събитията във филма биха могли да датират между началото на 17-ти и края на 18 век. Само че платформите за бесене, чиито под се отваря при произнасяне на присъдата са използвани чак в края на 19-ти век.

300 

300

Спартанските воини никога не биха могли да носят нещо, което възпрепятства движенията им. Става дума най-вече за помпозните плащове, които всеки боен враг може да грабне или да издърпа, за да може войникът да падне на земята. Освен това всеки сражаващ се е имал специална броня, която е покривала цялото му тяло, без да ни позволява да виждаме извяното му тяло.

Коментари