Начало България Карадайъ към Христо Иванов: Заради вас вече две десетилетия в България няма...

Карадайъ към Христо Иванов: Заради вас вече две десетилетия в България няма автентична дясна партия

1515

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна с остра политическа декларация срещу Демократична България, чийто лидер Христо Иванов заяви от трибуната на Народното събрание, че участието на ДПС в разговорите за бъдещо правителство е сериозен проблем. Според него управлението трябва да държи на дистанция ДПС и ГЕРБ. „Няма никакво съмнение, че за ГЕРБ и ДПС са гласували стотици хиляди български граждани, чийто вот трябва да бъде уважаван. Няма никакво съмнение, че в ПГ на двете политически формации има много колеги, с които може да се работи. Добре дошли са да подкрепят правилните решения, обаче истината е, че тези две политически формации продължават да бъдат заложник, в своите ядра, на едни организирани корупционни групи, около Борисов и около това, което наричаме сарая“, коментира още Христо Иванов. На декларацията на Христо Иванов Мустафа Карадайъ отговори:

„Г-н Иванов, не се опитвайте да криете вашата немощ с анти ДПС риторика. Вие търгувате и рекетирате всяка власт. Вие сте част, продукт и заложник на една организирана олигархично-медийна-НПО-политическа група. Става въпрос персонално за г-н Прокопиев, като олигарх и символ на задкулисието в българската политика. Като човек, който заграбва политическа власт, без да се явява на избори. За нас това е съдържанието на понятието завладяна държава и фасадна демокрация, които са ви любими етикети за ДПС“, посочи Карадайъ.

Според него този кръг, около когото гравитира ДБ, прави опит за приватизация на българското демократическо пространство.

„В очертанията на този кръг влизат политическите шамани, начело с Иван Кръстев – българският Конфуций, според бившия премиер, и НПО-тата от българските поделения на международната Сорос-мрежа. Един файтон хора овладяхте тази мрежа и общото между вас е, че в по-голямата си част сте хора, произхождащи от сериозни комунистически номенклатурни фамилии“, продължи Мустафа Карадайъ.

Той допълни, че от ДБ правят опит да се крият зад свободата на словото, като уточни, че ДПС никога не са нападали журналисти от контролираните от тях медии и са правили ясна разграничение между журналисти и такива, които работят по диктовка, защото има и признания, че пишат под диктовка.

„Десетилетия наред извършвате активен политически инженеринг включително и по външни показания. Разцепихте и унищожихте автентичната дясна партия СДС чрез анти-ДПС реторика. Същата процедура приложихте и на НДСВ. Активно участвахте в създаването на проекта Бойко Борисов и по външни указания. Списъкът на инженеринговите продукти е дълъг – ДСБ, „Синята коалиция“, „Реформаторски блок“, „Да България“, „Демократична България“ и др. Това е сериозен труд по фрагментиране на дясното политическо пространство и като резултат вече две десетилетия в България няма автентична дясна партия. Това се явява възпрепятстване на демократичния процес, вие рушите демокрацията в България“, коментира още Мустафа Карадайъ.

В отговор на Прокопиев, лидерът на ДПС уточни, че нямат нищо общо, дори и на книга, като между тях има морална пропаст.

„Без да се явявате на избори имате министри в почти всички правителства. Твърдите че споделяме общи либерални ценности. Не, между нас и вас има морална пропаст. Ние от ДПС сме потомци и продължители на истински борци против тоталитарната политическа власт. Някои платиха цената на демокрацията с живота си, други със здравето си, трети със свободата си. Следователите и прокурорите от онова време ги виждаме във вашите редици. Вие сте потомци на комунистическата номенклатура, яхнахте българската демокрация и слугувате на чужди интереси“, завърши Карадайъ.

Председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова отново подчерта, че те също няма да подкрепят бъдещ кабинет, ако „в него се усеща дългата ръка на ГЕРБ и ДПС“.

Припомняме, че срещата между ДПС и „Има такъв народ“, която се проведе в неделя, фокусира голям обществен и медиен интерес, след като от партията на Слави Трифонов поканиха ДПС, въпреки категоричните позиции на припознатите им партньори „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ да не подкрепят правителство с участието на ГЕРБ и ДПС.

предишна статияТвърде много кафе води до свиване на мозъка и повишава риска от деменция с 53%
следваща статияБойко Рашков: ГДБОП и Вътрешна сигурност са действали като слуги на прокуратурата копирано