Кание Уест
На снимката: Кание Уест

В щата Луизиана рапърът Кание Уест се регистрира в надпреварата за президент на САЩ, съобщи местният информационен портал „Nola”.

По-рано беше съобщено, че рапърът е оттеглил заявлението си за участие в президентските избори в Ню Джърси.

Както посочва източникът, в Луизиана, за разлика от много други щати, от независимите кандидати не се изисква да събират хиляди подписи, за да впишат името си в бюлетината. Вместо това кандидатът може да плати такса за регистрация в размер на 500 долара.

Освен Уест, още 10 независими кандидати са се регистрирали в Луизиана като претенденти за президентския пост.

Преди това Уест обяви, че възнамерява да участва в надпреварата като независим кандидат, тъй като настоящият държавен глава Доналд Тръмп вече е номиниран от републиканците. Той също покани рапъра Джей Зи да му бъде вицепрезидент. Роднините на изпълнителя заявиха, че Уест страда от биполярно разстройство.

Традиционно само кандидатите на двете водещи партии – Републиканската и Демократическата – имат реален шанс да бъдат избрани за президент на Съединените щати. Тази година те вече бяха определени. Това са Доналд Тръмп и Джо Байдън. Има само няколко случая, когато независими кандидати са печелели значителен брой гласове. Последният човек, който успя да го направи е бизнесменът Рос Перо, който се кандидатира през 1992 г. и получи 19% от гласовете.