Начало Водещи Как изглежда „Ферари” за 70 милиона долара

Как изглежда „Ферари” за 70 милиона долара

1682
Ферари

Спортен автомобил Ферари модел 1963 г. бе продаден за 70 милиона долара. Това е най-високата цена в историята, която някога е плащана за лек автомобил, съобщи американската телевизия Си Ен Би Си.

Предишният рекорд беше поставен през 2013 г. при продажбата на друг екземпляр на Ферари от същата година. Той беше купен за 52 милиона долара, съобщи експертът в областта на колекционирането на спортни коли Марсел Масини.

Моделът, познат и като 4153 GT, е изключително рядък. От него са произведени само 36 бройки в периода 1962-1964 г.

Предполага се, че спортната кола е продадена от германски колекционер на Дейвид Макнийл, основател на американската компания WeatherTech. Според Масини с това Ферари е спечелено прочутото състезания „Тур дьо Франс“ през 1964 г. Въпреки солидния списък от трофеи, този сребрист автомобил никога не е попадал в авария и се намира в идеално състояние.

Макнийл притежава няколко Ферарита на стойност няколко милиона долара всяко. Тези спортни автомобили се колекционират също така от американския моделиер Ралф Лорен, канадския инвеститор Лорънс Строл и наследника на основателя на най-голямата верига магазини „Уолмарт“ Робсън Уолтън.