Начало Здраве Как да се храним според кръвната група

Как да се храним според кръвната група

2188

Знаете ли, че има храни, които не са съвместими с кръвната ви група и е по-добре да бъдат избягвани? В това вярва натуропатът Питър Д’Адамо, който създава специална диета възоснова на четирите основни комбинации, пише Tialoto.bg.

Определени белтъчини в някои храни не могат да се преработят по еднакъв начин от организмите с различни кръвни групи, смята специалистът. По думите му, симптоми като подуване, газове, забавен метаболизъм, възпаление и по-сериозни заболявания, се получават, ако кръвната група на човек не е съвместима с лектините, намиращи се в продуктите, които той консумира. Натуропатът разделя храните в три категории:

– много полезни, които действат като лекарства;

– неутрални, които може да се ядат всеки ден, без да вредят на организма;

– забранени – по-добре е да бъдат избягвани.

Как да се храните според кръвната група?

0 – за нея са най-полезни крехките меса, пилешкото и рибата. Зърнените храни, хлябът и бобовите растения е по-добре да бъдат ограничени. Ако искат да съчетаят диетата със спорт, хората с тази кръвна група е добре да наблегнат на по-интензивни упражнения.

А – много хора с въпросната група предпочитат вегетарианските режими. Полезни за тях са зеленчуци, зърнени храни и протеини. Доколкото до видовете спорт, за тях е най-добре той да е с ниска или умерена физическа активност.

B – подходящи са нискомаслени млечни продукти, месо и земеделски продукти. Хората с група В е добре да избягват консумацията на пшеница, царевица и леща. За тях се препоръчват всякакви тренировки с умерено натоварване.

AB – да се избягват храни като пилешко, телешко и свинско, защото хората с тази група са с по-чувствителна храносмилателна система. Полезни за тях са морските храни, млечните продукти и тофу. Ако спортуват, натоварването им трябва да бъде с нисък интензитет.