Как да изберем парфюм

Професионалистите съветват всеки избор да се определя от няколко фактора или дори с няколко стъпки. На първо място, да отидете в търсене на нов парфюм сутрин. По това време човешкото обоняние е възможно най-остро. Парфюмерите не препоръчват това да се прави след обяд, през втората половина на менструалния цикъл или веднага след възстановяване от настинка.

Видове парфюми

Парфюмите са масови, елитни и селективни, а продажбата на наливни парфюми обикновено е оправдана в някои случай.

Обикновено всеки представител на нежния пол има поне един елитен аромат. Те включват Chanel и Dior. Сегментът от ниша от своя страна включва парфюми от Diptyque, Montale, Penhaligon’s и други. Масовите парфюми са Avon и Oriflame. Заслужава да се отбележи, че разликата между тези аромати не е само в цената. Те се различават по качество и обем на продукцията. Що се отнася до обема, не всички производители произвеждат малки „пътуващи“ версии на парфюми, в този случай можете да закупите отделно шишенца за парфюми за любимия аромат, които можете да вземете със себе си при всяко пътуване.

Избор на парфюм

Ако използването на аромат в ежедневието и на партитата може да се нарече практика, тогава техният избор е теория. Има парфюмерийна таблица, според която всяка миризма съответства на нотите. Например „ре“ на първата октава означава виолетово, а „до“ на четвъртата – ананас. Всеки парфюм има своя мелодия.

Когато избирате парфюми, трябва да имате предвид, че ароматът не се появява мигновено. Първо се усещат главните нотки, но те бързо изчезват след 5-10 минути. Средните (сърдечни нотки) се появяват след 5-60 минути и се забавят от три до четири часа. По правило именно по тях разпознаваме конкретен парфюм. Базовите нотки се долавят половин час след нанасянето и остават цял ​​ден.

За да се запази по-добре миризмата, освен слепоочията и ушите, тя трябва да се прилага върху китките, корема, коленете и глезените. Мазната кожа запазва ефекта по-дълго от сухата, следователно за трайност можете да комбинирате парфюма с тънък равномерен слой подхранващ крем. Единственият недостатък, в този случай, миризмата може леко да се промени.

Качеството на парфюма директно зависи от мястото, където ще го закупите. Човек трудно може да очаква изящен аромат от парфюм, закупени от пазара. Оригиналният модел парфюм може да бъде поръчан само в специални магазини за парфюми. Днес мнозина предпочитат онлайн пазаруването, тъй като от мрежата не е трудно да поръчате елитен аромат с няколко кликвания.

предишна статияЕкспертите разкриха кръвната група на „победителите”
следваща статияДва ритуала за късмет, които трябва да направите в началото на септември