Начало Здраве Какво ще се случи с тялото ни, ако пием по чаша вода...

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием по чаша вода преди сън

1434
Сподели
Водата е жизненоважна течност, без която не можем. Затова нейната редовна консумация е задължителна и изключително благоприятна за здравето на организ

Водата е жизненоважна течност, без която не можем. Затова нейната редовна консумация е задължителна и изключително благоприятна за здравето на организма поради редица полезни свойства.

Истината обаче е, че много хора не се замислят за това, че не консумират необходимото количество вода, особено през лятото, пише Zdrave.to.

Различни специалисти и експерти препоръчват да се пие по 2-3 литра вода на ден. Но освен това, проучване, проведено преди няколко години, посочва, че дехидратирането води до депресия и разбиване на съня.

Някои хора обичат да пият вода преди лягане. Данни от изследвания показват, че това действие има голямо въздействие върху организма и настроението на човек.

Освен това чаша хладка или топла вода преди лягане детоксикира и помага за разграждането на храната в организма.

Топлата вода стимулира циркулацията, помага за отслабване и допринася за изхвърляне на токсините чрез изпотяване.

Освен всичко, тя намалява болките в мускулите и стомаха. Малък трик, който може да приложите е да добавите парче лимон, което ще допринесе за по-добър вкус и ще набави витамин C.

Коментари