През следващото денонощие под влияние на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон ще се създаде валежна обстановка. През деня времето ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините над 1500 м – от сняг. С умерен и временно силен северозападен, в Източна България – североизточен вятър ще нахлува студен въздух.

Жълт код за валежи е обявен в 15 области в западнат половина от страната. Там ще има значителни валежи, предимно от дъжд с количества до около 25 mm. С понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в

Западна България дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните ще са от 4°-5° в северозападните райони до 13°-15° в югоизточните, където преди обяд вятърът все още ще е от югозапад. Там по-късно

през деня с преминаването на студения фронт ще има и гръмотевична дейност.

За София максималната температура ще бъде 5 градуса, по Черноморието 14-15, в северните райони между 7 и 13 градуса, в южните около 12-14 градуса.

В сряда отново ще има превалявания, но по-слаби от дъжд в източната половина, на запад от сняг. Дневните температури ще бъдат между 4 и 10 градуса, за София 4.

предишна статияКрайно нестабилно емоционален ден за една от зодиите
следваща статияКакво ще стане, ако не изключите телефона си по време на полет?