Начало Водещи Илън Мъск обяви кога ще изстреля „Фалкон Хеви“

Илън Мъск обяви кога ще изстреля „Фалкон Хеви“

1116
Илон Мъск
на снимката: основателят на "Тесла" Илон Мъск

Основателят и ръководител на американската компания „Спейс Екс“ Илън Мъск обяви датата, на която ще се проведе първото изпитание на свръхтежката ракета „Фалкон Хеви“ (Falcon Heavy).

“Надяваме се първият пуск на „Фалкон Хеви“ да се проведе на 6 февруари от стартовата площадка “Аполо” 39A на Космическия център “Джон Ф. Кенеди“, написа Мъск в събота в своя „Туитър“ акаунт.

БГНЕС припомня, че по-рано датата на изстрелването на ракетата вече беше издадена от Крис Гебхард – журналистът, който работи към уеб портала на НАСА (NASA Spaceflight) за проследяване на подготовката на различни космически стартирания и тестове.

Новината идва и след като в сряда от „СпейсЕкс“ потвърдиха, че проведеното наземно изпитание на двигателите за свръхтежката ракета носител е било успешно. По време на теста, продължил общо 10 секунди, беше тествана функционалността на всичките 27 двигатели, разположени в долната част на „Фалкон Хеви“.

Ракетата носител „Фалкон Хеви“ е създадена по подобие на „Фалкон 9“. Предполага се, че тя ще бъде в състояние да достави в орбита около Земята товар от над 54 тона. Освен това тя се води и „най-мощната ракета в експлоатация в целия свят“.

предишна статияВъв Венеция е празник – костюми, маски и още нещо
следваща статия10 000 „зелени билета” са закупени за днешния ден