Начало Новини Илон Мъск отложи пътуването си до Индия, но се стреми да я...

Илон Мъск отложи пътуването си до Индия, но се стреми да я посети тази година

29
Илон Мъск отложи пътуването си до Индия, но се стреми да я посети тази година

Илон Мъск отложи планирано пътуване до Индия, където трябваше да се срещне с премиера Нарендра Моди, позовавайки се на задълженията си в „Тесла“и заяви, че възнамерява да пренасрочи посещението за по-късно тази година, предаде Ройтерс.

„За съжаление, много тежки задължения, свързани с „Тесла“, изискват посещение в Индия да бъде отложено, но аз много очаквам да я посетя по-късно тази година“, написа Мъск в своята социална мрежа „Екс“.

Репортери съобщиха за отлагането в събота, като се позоваха на четири източника, запознати с въпроса. Пътуването трябваше да включва обявяването на плановете на производителя на електрически превозни средства (ЕПС) да навлезе на южноазиатския пазар, съобщи Ройтерс.

Моментът и за изпълнителния директор, и за премиера, е критичен.

„Тесла“ можеше да използва съобщението за Индия, за да се опита да успокои инвеститорите след месеците на спад на цените на акциите и новината от 15 април, че ще съкрати повече от 10% от глобалната си работна сила.

Очаква се Мъск да се изправи пред трудни въпроси от страна на анализаторите, когато „Тесла“ обяви тримесечните си резултати във вторник относно спада на продажбите, нарастващата конкуренция от страна на китайските производители на електрически превозни средства и съдбата на ключови бъдещи продукти на компанията.

На 5 април Ройтерс съобщи, че „Тесла“ е спряла разработката на дългоочаквания си достъпен електромобил, често наричан Модел 2. Мъск написа, че „Ройтерс лъже“ след публикацията, без да посочва никакви неточности. Той не е говорил повече за модела.

Мъск щеше да пристигне в Индия утре, два дни след началото на националните избори в Индия, на които прогнозите сочат, че Моди ще спечели трети мандат. Моди иска да подчертае напредъка към обещанията си да превърне Индия в световен производствен център.

След като Ройтерс съобщи за плановете на Мъск за пътуване до Индия на 10 април, той публикува в „Екс“ „Очаквам с нетърпение срещата с министър-председателя Нарендра Моди в Индия!“

В Делхи се очакваше Мъск да обяви инвестиция в размер на 2 до 3 млрд. долара, главно за изграждане на фабрика в Индия, след като правителството обяви политика за намаляване на високите мита за вносни автомобили, ако компаниите инвестират на местно ниво, съобщи Ройтерс.