Анджелина Джоли, президент
Анджелина Джоли

Анджелина Джоли, която постепенно изостави актьорската си кариера в полза на хуманитарната си ангажираност с ООН, направи нов ангажимент. И това може да изненада повече от един.

Анджелина Джоли все по-рядка се появява в киното. През октомври 2019 г. тя ще участва в продължението на „Господарката на злото“ . Но освен, че се появява в свой собствен филм през 2015 г., актрисата не е била виждана пред камерата още от представянето на „Господарката на злото“ през 2014 г. В продължение на няколко години тя е (почти) напълно посветена на хуманитарната си ангажираност. Посланик на Върховния комисар на ООН за бежанците в продължение на почти двадесет години, холивудската звезда изпълнява мисии във Венецуела, Перу, Ирак, Сирия … И когато не е в конфликтна зона, бившата съпруга на Брад Пит използва киното, за да посредничи в своите битки: първият й филм като режисьор „В страната на кръвта и меда“ представя босненската война в Сараево през 1990-те години; втория филм „Несломен“ е за Втората световна война; и последният, „Първо убиха баща ми“, разказва за живота на камбоджанците след завземането на Пол Пот (Камбоджа, която тя познава добре, откакто осинови сина си Мадокс).

Следваща стъпка, политика? „Никога не казвай никога“, каза Анджелина Джоли за списание „ Пийпъл“. Но засега вярвам, че другите ще заемат мястото на лидерите. Опитвам се да говоря за каузите, в които вярвам.“ И за да бъде чута, тя не избира социалните мрежи, както много звезди. Но актрисата реши да стане … редактор. Тя наистина ще има хроника в американското списание „Тайм“. Тя ще пише по различни теми, като се фокусира предимно върху миграцията, конфликти и правата на човека. Нейните статии ще се появяват ежемесечно на всички платформи на „Тайм“, се казва в съобщение на главният редактор на списание Едуард Фелсентал.

Статия, която ще бъде публикувана в изданието от 1 юли, вече е публикувана на уебсайта на вестника. Тя е озаглавена „Какво дължим на бежанците“: „Според международното право, подпомагането на бежанците не е опция, а задължение. Напълно е възможно да се гарантира безопасен и справедлив граничен контрол и политика за имиграция на хора, като се поемат отговорностите ни за подпомагане на бежанците”, пише Анджелина Джоли.

Първата й статия бе публикувана през април със заглавие „Защо жените са ключът към мира в Афганистан“. На какво ли ще бъде посветена следващата ѝ статия?

предишна статияОпасно време в Централна и Западна България
следваща статияБарак Обама и Джордж Клуни на разходка с лодка по езерото Комо